Menu Close

Hoe groot is de kans dat je met twee dobbelstenen 7 gooit?

Hoe groot is de kans dat je met twee dobbelstenen 7 gooit?

De kans dat je met twee dobbelstenen 7 gooit is 1/6.

Wat is een discrete kansverdeling?

Wat is een discrete verdeling? Een discrete verdeling beschrijft de waarschijnlijkheid van het voorkomen van elke waarde van een discrete variate . Een discrete variate kan een variate zijn die telbare waarden heeft, zoals een inventarisatie van niet-negatieve gehele getallen.

Wat is de verwachte waarde van de som van twee variabelen?

In de kansrekening is de verwachting (of verwachtingswaarde) van een stochastische variabele de waarde die deze stochastische variabele ‘gemiddeld genomen’ zal aannemen. Dit gemiddelde is het gewogen gemiddelde van alle mogelijke uitkomsten met als gewichtsfactor de kans dat een bepaalde waarde zich voordoet.

Hoe schrijf je een kans op?

Onder de “voorwaardelijke kans op gebeurtenis A gegeven gebeurtenis B” verstaan we de kans, dat A optreedt, terwijl we “van te voren” de eis stellen, dat de gebeurtenis B optreedt. Notatie: P(A|B) (spreek uit: “de kans op A onder de voorwaarde B” of “de voorwaardelijke kans op A, gegeven B”).

Wat is de kans dat je 6 keer 6 gooit?

Want als je zou zeggen dat de kans om een 6 te gooien bij 6 keer gooien 1/6+ 1/6+ 1/6+ 1/6+ 1/6+ 1/6+ = 6/6 = 1, terwijl als je zes keer gooit je niet per se een 6 gooit.

Hoe groot is de kans dat je 6 gooit met een dobbelsteen?

Dat kan op 3 van de 36 manieren. De kans is 1/12.

Wat is de kans dat je 5 gooit met 2 dobbelstenen?

Als je vijf dobbelstenen gooit, dan is de kans op 5 dezelfde: 6/6 * 1/6 * 1/6 * 1/6 * 1/6 = 1/1296 = 0,077%. Let op dat de eerste kans 6/6 oftewel 1 is.

Wat is een discrete variabele?

Discrete variabele Bij discrete variabelen kunnen we zien dat het vaak slechts een beperkt aantal nummers als getal kan hebben. Zo is het aantal auto’s dat vandaag langs je huis is gereden een voorbeeld van een discrete waarde. Er kan namelijk 1 auto langs zijn gereden, maar ook 30 of zelfs 100.

Hoe bereken je expected value?

De verwachtingswaarde (Expected Value) van een kansspel is het gewogen gemiddelde van alle mogelijke uitkomsten met als gewichtsfactor de kans op deze uitkomsten. Om een verwachtingswaarde te berekenen dien je dus de som te nemen van alle mogelijke uitkomsten van het spel vermenigvuldigd met de bijbehorende kans.

Hoe bereken je de variatie?

Stappenplan om de variantie te berekenen

  1. Stap 1: Berekenen het gemiddelde.
  2. Stap 2: Bepaal de afstand tot het gemiddelde voor iedere waarde.
  3. Stap 3: Kwadrateer de afwijkingen tot het gemiddelde.
  4. Stap 4: Bereken de som van de kwadraten (sum of squares)
  5. Stap 5: Deel de som van de kwadraten door n – 1 of N.

Wat is de kans dat Voorbeelden?

Voorbeeld: De theoretische kans om met één dobbelsteen 6 te gooien is 1/6 » 0,167. Als je 1000 keer met een dobbelsteen gooit kan best blijken dat je 182 keer een 6 gooit. De experimentele kans is dan 182/1000 = 0,182.

Wat is de kans dat je 6 gooit met 1 dobbelsteen?

De kans dat je met één dobbelsteen 6 gooit is 1/6.

Kun je altijd 6 gooien?

In theorie moet het mogelijk zijn om je kansen te vergroten om 6 te gooien. Echter zijn er in de werkelijkheid zo (oneindig) veel zaken die een (incrementeel) effect zullen hebben op je worp dat het in de praktijk zo goed als onmogelijk wordt.

Hoe groot is de kans dat je mex gooit?

Om het niet te moeilijk te maken moet maar worden aangenomen dat de kans om in twee keer lager dan 62 te gooien gelijk is aan 10/18 x 10/18 = 100/324 = 31%. De kans op hoger is dus 69%.

Hoe groot is de kans dat je een 6 gooit met 3 dobbelstenen?

50%. je kun heel simpel redeneren; je gooit wel een 6 of niet: 50% kans. Maar beter is: Met dobbelsteen heb je een kans van 1 op 6, met 2 dobbelstenen 2 op 6 en met 3 stenen 3 op 6. dit is 50%.

Wat is een discreet getal?

Bij discrete variabelen kunnen we zien dat het vaak slechts een beperkt aantal nummers als getal kan hebben. Zo is het aantal auto’s dat vandaag langs je huis is gereden een voorbeeld van een discrete waarde. Er kan namelijk 1 auto langs zijn gereden, maar ook 30 of zelfs 100.

Wat betekent uniform verdeeld?

In de kansrekening en de statistiek, is de discrete uniforme kansverdeling, ook homogene verdeling genoemd, een discrete kansverdeling op een eindig aantal uitkomsten die alle even waarschijnlijk zijn.